top of page

JAPOW 2024 - "Blandad med asgo" - del1.

Klockan är runt 04, jag är vaken, pigg och rastlös när alla andra sover. Klassiskt jetlaggad och full med minnen om djupa svängar, god mat och nya upplevelser. För även om detta är min 7 gång i Japan upptäcks alltid så mycket nytt. När jag och Martin landade i Tokyo hade vi 5 dagar på skidor på oss att reka innan vi skulle köra tillbaka till Tokyo för att hämta gästerna och börja arbeta på riktigt. Att ha med sig Martin på en sån här resa är rena drömmen då han är den nyfiknaste personen jag någonsin träffat, en jävel på att titta på kartor och dessutom nästan kan sniffa sig till kallsnö.


Efter att med blandat resultat försökt hitta lättillgänglig finsnö fick Martin ideen att vi skulle tura i ett område långt bort från närmsta liftsystem. Jag vart lagom entusiastisk pga. spöregn utanför rutan på pensionatet. Men på lite höjd byttes regnet mot snö och Japan började snabbt visa upp sig från sin bästa sida. Tur upp i en magisk och sagolik skog och djupa svängar hela vägen ner till bilen. Inte nog med detta stoppsladdade vi precis utanför ett klassiskt japanskt onsen (badhus) som trots att det hade stängt släppte in två blöta och kalla skidåkare och vi fick ett helt onsen för oss själva. Snö fortsatte över natten och de resterande dagarna blandade vi med lättillgänglig och djup skogsåkning med turande och stora åk. Vi borde kanske vilat lite mer inför gästerna ankomst men livet kändes alldeles för kul för vila. När vi åkte tillbaka mot Tokyo (ca 5 timmars biltur enkelväg) för att hämta våra puderpeppade deltagare visade Martins klocka att han borde återhämta sig i 78 timmar innan nästa ansträngning.

Fem dagar med fantastisk skidåkning men också en hel del annat utforskade och kul. Underbar mat på mysiga restauranger, skateboard i Hakubas inomhushall, en kväll i Nagano och självklart en del shopping! Buzy days! 😍


Martin hudar i japansk skog.
Japan är ett magiskt land för toppturande.
Snowboardåkning i japan.
Martin kör klassisk lättillgänglig och djup japansk skogsåkning.

Topptur i Japan.
Turande över molnen bland magiska träd och höga toppar.
Japanskt badhus och efter japansk skidåkning.
Stoppsladd vid klassiskt japanskt badhus. Går inte att få en bättre avslutning på en skiddag.

Utelunch med sushi efter toppturande och skidåkning i Japan.
Lite välförtjänt sushi i solen turande och stort åk ner från toppen i bakgrunden.

Telemarksåkning i Japan.
Telemark gör sig överallt men framförallt i japanskt puder!25 visningar0 kommentarer

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page