top of page

Tankar kring helgens 3 dagars "Free your heel".

Äntligen är arbetsåret med Lupus Outdoor igång och vad passar bättre än att starta upp 2024 med telemarkskursen Free your heel. I år är tredje året jag kör Free your heel, som är en ren telemarkskurs, där reaktionära ideer som alpint och snowboard är helt förbjudna. En av de kurser och guidningar som absoIut ligger med varmast om hjärtat. I år var första året kursen var full (4 personer), något som gör mig extremt glad. Då vi löshälsfantaster är en minoritet på fjället och känslan av att se en annan telisåkare ibland känts svårare än att få se järven, är jag extremt stolt att lyckas fylla denna helgen! Dessutom med en bra blandning av åldrar och kön.


Vi startade upp på Pensionat Mullfjället i fredags. En sjukt peppade grupp trots att regnet öste ner och Åre visade upp sig från en av sina absolut sämsta sidor. Med tung snö i pisten och regn på våra googles nötte vi tekniker från liftens öppning till stängning. Dagen avslutades med bastu och öl innan vi åt en gemensam supergod middag på Pensionat Mullfjället.

Under natten till lördagen hade regnet bytts mot snö och vi hade fått ca 10 cm nytt och fluffigt över natten, detta ihop med en hel del vind gjorde att vi kunde hitta riktigt fin skogsåkning. Att köra offpist och framförallt lössnö på telemark är svårt och kan ta ett tag att få flyt och känna sig trygg i. Trots en del krascher är jag så sjukt imponerad över alla deltagarna som bara reser sig, skrattar och är redo för nya åk. Samma rutin på lördagen med bastu, öl och middag på Pensionat Mullfjället.

Inför söndagen vart deltagarna sugna på topptur. Tyvärr försvann solen på väderprognosen men vi fick ändå en fin tur genom skogen och en bit ovanför trädgräns till sikten försvann.

Att under tre dagar få kombinera pist/teknik, offpist och topptur ger en känsla av att visa upp hela telemarksåkningens register.


För mig personligen är det helt fantastiskt att få spendera tre intensiva dagar tillsammans med andra telemarksåkare, inget en direkt är bortskämd med. Något som också gör mig väldigt glad är våra återkommande gäster. Halva gruppen har tidigare varit med på olika kurser!


Också ett stort tack till Pensionat Mullfjället för supergod mat, mysig stämning och ett väldigt härligt bemötande. Ser fram emot mars då vi kommer bo hos er igen med två av våra tre topptursgrupper!


Är du taggad på att vara med på Free your heel nästa år? Skicka en intresseanmälan för två av fyra platser är redan reserverade inför Free your heel 2025!


Nu är det 2 veckor kvar till jag och Martin drar till Japan och 3 veckor kvar tills vi möter våra gäster och Japow 2024 starta! Som jag längtar!

20 visningar0 kommentarer

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page